Friday, May 28, 2010

Vecka 05: 82,0 kg

Det blev inga större framsteg från förra veckan men det är "Inget konstigt alls" som Malena Ernman skulle ha sagt... Jag har varit förkyld hela veckan så jag har lite motvilligt låtit bli att motionera men nu verkar det äntligen hålla på att svänga så kanske jag kommer mig ut på en liten joggingrunda ikväll.

Eventuellt blir det ett halvmarathon i sommar och det ska absolut bli spännande. Och på hösten är det Botnialöpet (30 km) som gäller.

Tuesday, May 25, 2010

Från fläsk till läskunnighet

Det är ju fredagar som är min vägningsdag men den här veckan blir det faktiskt två stycken vägningsdagar. Onsdag eller torsdag är nämligen slutdag för "Från fläsk till läskunnighet"-kampanjen jag är med i. 88,6 kg visade vågen för ungefär tre månader sedan och då jag testade mitt på dagen för en stund sedan så visade den 82,2 kg. Det är 6,4 kg det eller nästan 100 euro till Nepal.

Vad en mossklädd trädstam har att göra med det vet jag inte men den är fint grön, helt enkelt.

Friday, May 21, 2010

Vecka 04: 82,2 kg

Okej så förra veckans resultat var tydligen bara lite extra vatten i kroppen just den dagen. I medeltal har jag alltså gått ner ungefär 800 g i veckan nu fyra veckor på raken. Det betyder att jag är en riktigt nöjd kille!

Surlyn fick en ny längre styrstam så nu börjar den bli riktigt trevlig att cykla. Längtar fortfarande efter en långtur.

Den röda Rossano:n har tyvärr börjat krångla lite. Högra växelreglaget vill inte alltid växla neråt. Någon som vet om man kan serva STI-reglage själv?

Friday, May 14, 2010

Vecka 03: 84,3 kg

Ouch! Inget vidare resultat den här veckan. Det gick i och för sig ganska precis så bra som jag var värd.

Jag siktar in mig på nya (bättre) tag nästa vecka. De två förra veckorna gick nästan lite för enkelt så jag slappade till lite den här veckan i hopp om att det skulle fortsätta på samma sätt.

Den 31 juli är det dags för Botniacyklingen igen och mitt stora mål är att komma under tre timmar. Nu minns jag inte den exakta tiden men ifjol låg jag väl på 3:10 ungefär så omöjligt är det ju inte. En medelhastighet på 35,5 km/h i tre timmar är det som krävs vilket är en höjning med 2 km/h.

Tuesday, May 11, 2010

What would Karlsson have done?

...troligtvis precis samma sak som jag. Bakar man 10 kg kladdkaka så äter man alldeles för mycket smet, så är det bara...

Lyckligtvis har jag till viss del sonat mina synder genom att springa det längsta jag någonsin gjort. 7 km på 44 minuter. Om det är en okej tid eller inte har jag ingen aning om... Däremot har jag i princip inte sprungit någonting (förutom en kort kort runda för nån vecka sedan) på många månader så jag är trots allt riktigt nöjd. Musklerna kommer knappast att tacka mig imorgon. Karlsson skulle knappast ha sprungit 7 km så han är ju inte bäst på allt i alla fall...

I söndags cyklade jag från Stennabba till Sandsund och det borde vara ungefär 34 km. Längtar till årets första 100 km:are. Nångång i tonåren läste jag på tidningen om några från trakten som cyklade till Åbo så där hux flux, ända sedan dess jag jag också velat göra det. Vem vet, kanske det blir av i år?

Friday, May 7, 2010

Vecka 02: 83,4 kg

Så var det fredag igen då! Jag hade verkligen inte speciellt stora förväntningar på veckans resultat men tydligen var jag duktigare än jag trodde. -1,1 kg är ju inte helt tråkigt.

Var faktiskt ute på en liten joggingrunda igår och det lär nog bli fler gånger, för det behövs! Jag cyklar förhållandevis mycket men det är sällan som jag blir riktigt andfådd. Dessutom är det ju bra med flera motionsformer.

Målet för nästa fredag är att ha hittat under 83 kg.

Saturday, May 1, 2010

Total makeover

Skruvade lite cykel igår och nu är förvandlingen mer eller mindre klar. Tog en liten provtur och jag är mycket nöjd med det nya Modolo Yuma Traveller-styret samt Ergon-handtagen. Ska bli riktigt intressant att ta en lite längre tur.