Friday, July 30, 2010

Vecka 14: 80,7 kg

Gäster som bjöd på amerikansk mat, bröllopsmat, bröllopsmatsrester, bröllopsbakverksrester och dessutom ville jag inte äta för snålt inför Botniacyklingen på lördag, vad händer då? Jo tydligen går man upp 1,2 kg... Förstås är det mesta bara vatten men oj vad jag känner mig pluffsig. Nåja, det ska nog vara fixat till nästa vecka det här.

Benen börjar vara återhämtade från i fredags men det tog i princip en vecka. Jag borde ta en liten kort lätt runda med hojen idag både för att se att allt är okej med hojen men också så benen kommer igång igen. Jag hoppas ju på en tid under 3 h imorgon men lyckas det inte så finns ju alltid nästa år, och då har jag ju ny cykel dessutom.

En god vän har lyckats få mig nyfiken på Pirkkaloppet nästa sommar. 217 km i vacker natur låter inte alls illa.

Thursday, July 29, 2010

Jakob halvmarathon

Det gick ju vägen. Jag var på förhand rätt säker på att jag skulle klara det och jag hade som mål att jogga hela vägen (förutom vid vätskekontrollerna som bilden visar) och även det lyckades. Dessutom hade jag lite tänkt att under 2 h 30 min borde väl slutresultatet bli, och det blev det...med en minuts marginal... Egentligen borde jag väl vara nöjd men jag kan inte låta bli att vara lite besviken att jag blev näst sist i min klass. Nå jag hade ju i och för sig aldrig sprungit längre än 10 km tidigare.

Efter ungefär halva sträckan så tyckte benen att det började räcka för den här gången. Men det tyckte inte jag och jag joggade på, långsammare och långsammare allt eftersom benen blev sjukare och sjukare. Till sist joggade jag så långsamt att jag är säker på att man kan gå lika snabbt raskt.

Precis som vid BotniaVasan så har jag lärt mig någonting, det lönar sig att träna lite innan! Big surprise! Men jag blev biten och kommer säkert att ställa upp nästa år också. Jag vill ju springa två varv, fast kanske inte ännu nästa år...

Friday, July 23, 2010

Vecka 13: 79,5 kg

Lazy days are here, fast det spelar tydligen ingen roll... Jag är riktigt på riktigt inte värd att gå ner i vikt just nu men jag tackar och tar emot! Åter igen har en sommarvecka glidit förbi och vad har jag egentligen gjort i motionsväg?

- Joggat 2 km
- Cyklat 15 km i sightseeingtempo

En stor tumme ner ger jag den uppräkningen. Men idag blir det desto större prövningar för vid 15:00 startar Jacob Marathon som för min del blir ett halvt sådant. Jag är fortfarande i valet och kvalet om jag ska försöka springa hela sträckan eller springa 1km, gå 1min, springa 1km, gå 1min osv... Det visar väl sig då jag passerar den första kilometern, för ska man köra det senare alternativet ska man göra det direkt från starten. Men kul ska det bli!

Saturday, July 17, 2010

Nya skor

Idag kom jag mig äntligen till Vasa för att reda upp varför min högra sko kändes så fel. Det slutade med att jag köpte ett helt nytt par skor (yey!) och det gamla åkte iväg på reklamation trots att det kanske egentligen är mina fötter som borde reklameras. Var gör man det förresten?

Det är fullt möjligt att det gamla paret kommer tillbaka och så står jag där med två par men värre saker har hänt i världshistorien.

Nu borde jag hastigt och lustigt gå in de nya skorna för det är inte speciellt länge kvar till fredag nu!

Friday, July 16, 2010

Vecka 12: 80,0 kg

Insane! Det är faktiskt helt galet att jag lyckades hålla vikten och till och med gå ner en liten aning sedan förra veckan. Jag har varit på exakt noll motionspass på grund av semesterresa med efterföljande förkylning. Men det är klart, jag fick några motionspass i Stockholm i form av promenader. Till exempel började vi med att gå från Vikingterminalen ända in till T-Centralen, det var så fint och trevligt väder. Och vi reste inte direkt lätt med dubbla vagnar, dubbla kappsäckar och diverse andra väskor.

Nåja nu är det hur som helst exakt en vecka kvar till Jakob halvmarathon och jag har fortfarande inte ett par lämpliga skor, jag har helt enkelt inte kommit mig till Vasa än men nu börjar det bli hög tid!

Dessutom har jag en ny landsvägscykel på gång. En begagnad Trek 1500 som jag tyvärr knappast hinner få innan Botniacyklingen då den måste komma sig från Stockholm på något sätt men det ska bli otroligt kul med ny cykel!

Men nu är det nära till den magiska gränsen! Eller jag står ju precis på den men jag är inte under den ännu... Lite vill jag gärna gå ner till, kanske 2-3 kg men jag är riktigt nöjd hittills! Tittar jag lite i bakspegeln så vägde jag 88,5 kg i januari så det har ju hänt en del sedan dess.

Friday, July 9, 2010

Vecka 11: 80,1 kg

Just nu är jag på semesterresa i Stockholm och i brist på min vanliga våg så använder jag vikten som jag mätte upp i onsdags innan vi åkte.

80,1 kg! Det närmar sig verkligen! Jättekul! Däremot vet man ju som sagt vilka spår en Stockholmsvistelse sätter med diverse utemat osv... Men det får vi se nästa vecka!

Två veckor kvar till halvmarathon och nu börjar det vara rejält länge sen jag varit ut och sprungit någonting alls... Nåja, halvmarathon:et kommer jag troligtvis att utföra så att jag springer fram till varje kilometerskylt men då går jag en minut och så springer jag till nästa osv... Det blir nog bäst så för otränade mig...

Friday, July 2, 2010

Vecka 10: 80,8 kg

Jag fortsätter långsamt min nedfärd, precis som vattnet i Kalajoki. På bilden rinner Kalajoki genom Ylivieska på sin färd till...just det, Kalajoki. Jag cyklade genom Ylivieska på min långfärd och kunde inte låta bli att stanna på bron för att knäppa en bild av den härliga speglingen.

Ifjol var jag duktig ett tag och gick ner från 87 till 79 kg men i samband med ett Stockholmsbesök kom jag helt av mig och vecka efter vecka började kurvan peka åt fel håll. Nästa vecka blir det Stockholmsbesök igen och nu får inte samma sak hända igen. Men det tror jag ju inte heller. Hur klyschigt det än låter så tror jag viktnedgången är på riktigt den här gången. Jag motionerar mer mångsidigt och så det bästa av allt: godisstrejken. Nu har jag låtit bli att äta godis i ett halvår och det är så lätt att låta bli! Alltså riktigt ärligt så ser jag ingen orsak att börja igen. Och tydligen räcker det här för mig. Jag är absolut inte duktig, slarvar varje vecka med både motion och mat men ändå kravlar sig kurvan långsamt neråt, det är det som gör mig hoppfull inför framtiden.

På motionsfronten har jag blivit biten. Så här ser kalendern ut:

- Jakob halvmarathon (21 km blir intressant)
- Botniacyklingen (106 km på <3 h är målet men det blir tufft)
- Botnialöpet (30 km blir en utmaning)
- Botniavasan (53 km skidning, ska kapa åtminstone 1h på tiden)

Och så gav långcyklingen mersmak, nu vill jag cykla ännu längre. 400 km, 500 km, det borde vara helt möjligt. Men om det blir mer i sommar vet jag inte.