Saturday, September 25, 2010

Vecka 22: 81,0 kg

Oj vad sen jag är med min uppdatering! Tanken var att den skulle ha kommit i lördags men jag har helt enkelt inte tagit mig tid förrän 02:43 natten till tisdag, hmm... Nåja, vikten på lördag var 81,0 kg och det tycker jag är helt rimligt efter nästan en hel vecka i Stockholm med utemat.

Jag passade på att testa hotellets gym och så blev det några cykelturer, bland annat när jag hämtade vår nya fina cykelkärra som det kommer att komma en bild på på fredagsvägningen. Det är alltid så kul att cykla i Stockholm!

Nåja, jag skall hålla mig kort den här gången, jag vill sova...

Sunday, September 19, 2010

Botnialöpet

Botnialöpet (30 km) var sista delen av Botniatrippeln för min del så jag hade en rejäl morot att klara av loppet och det gjorde jag lyckligtvis.

Tidigare i sommar klarade jag med nöd och näppe att jogga mig igenom hela Jakob halvmarathon (21 km) så jag var lite tveksam att jag skulle klara att jogga 9 km längre. Men för några månader sedan läste jag i en tidning (iFORM kanske) att man kan jogga 1 km, gå 1 min, jogga 1 km, gå 1 min osv... Grejen är att man måste börja med alterneringen redan från början och det är SÅ SVÅRT att börja gå efter 1 km när man är med i en tävling. Det var riktigt nära att jag struntade i det och fortsatte springa men några hundra meter senare så sakta jag in i alla fall.

Och så där höll jag på, i slutet av de flesta springpassen så lyckades jag komma ikapp Katarina för att i gångpassen se henne försvinna i fjärran. Men det var riktigt bra att ha en referens att fokusera på. Jag hade helt klart sprungit långsammare utan dig så tack!

Det rullade på relativt bra fram till ungefär 21 km, alltså ett halvmarathon. Sen började benen kännas relativt styva. Det blev värre hela tiden och då det var 5 km kvar började det bli riktigt knepigt. Att börja springa efter gångpassen var riktigt svårt vid det här laget. Gångpassen drog ut på tiden och blev dessutom lite tätare. De sista två kilometrarna var hemska. Nu och då kände jag hur diverse muskler höll på att börja krampa men jag gjorde mitt bästa för att hålla ett relativt högt tempo.

Och i mål kom jag, dessutom på en bättre tid än jag vågade tro på förhand. Jag hade satt 3 h 30 min som ett realistikt mål och 4 h som absolut maxtid. Men jag kom mig runt banan på 3.19.05, det är 9,04 km/h. Nästa år ska jag springa >=10 km/h alltså under 3 timmar. Här och nu lovade jag mig själv det. Det återstår att se om det lyckas!

Friday, September 17, 2010

Vecka 21: 80,0 kg

Nu blev det lite resultat! Kul! 80,0 kg är ju nästan sub 80 kg om man säger så. Men nästa vecka är Stockholmsvecka så jag har lite svårt att tro att det lyckas tills dess.

Äntligen har jag fått hem mina ny skor! De har legat på Wasasport i många många veckor. Jag är jättenöjd med mitt andra par skor men det ska bli intressant att testa dessa också som borde ligga en nivå under i prisklass. Orsaken att jag har två par går att läsa om tidigare i bloggen men det hade att göra med att jag inte var nöjd med mina skor och reklamerade dem men i väntan på vad som skulle hända med dem var jag tvungen att köpa ett nytt par skor på grund av Jakob Halvmarathon.

Imorgon är det dags för Botnialöpet, hjälp! Hur ska det gå? Nå det kommer jag givetvis att skriva om sen i efterhand!

Friday, September 10, 2010

Vecka 20: 80,9 kg

Vikthoppandet fortsätter tydligen. Nå jag hade på känn att det inte skulle bli så bra resultat idag för jag känner mig lite vätskefylld men det korrigerar sig nog till nästa vecka.

Den 18 september är det dags för Botnialöpet, om en dryg vecka alltså! Jag är lite osäker på formen ännu men det känns lite bättre än inför Jakob-halvmarathon. Men jag har mer eller mindre bestämt mig för att jogga 1 km, gå 1 min, jogga 1 km, gå 1 min... Jag har testat det de senaste gångerna jag varit ut och det verkar fungera bra. Medelhastigheten har legat kring 10 km/h men jag får nog så lov att sänka den om jag ska komma mig igenom 30 km. 3,5 h har jag lite som mitt mål.

Sen dagen efter så bär det av till Stockholm i 5 dygn. Det kommer att bli en utmaning! Viktmässigt alltså. Men hotellet har gym, jag kan ta några joggingrundor och så kanske jag tar några cykelrundor också? Vi får se hur det går... Det kommer hur som helst att bli en lördagsvägning den veckan.

Friday, September 3, 2010

Vecka 19: 80,5 kg

Jag sniglar vidare mot 80-strecket. Några veckor till bara så... Nä lite frustrerande är det allt. Men nu har jag kommit igång med spinningen igen så jag hoppas på resultat framöver.

Träningen sedan förra veckan har annars varit bokstavligen haltande. Muskeln på utsidan av skenbenet på ett av benen var enormt sjuk nästan en vecka. Med facit i hand tror jag nästan det berodde på för ivrig shortsanvändning. Det var helt enkelt FÖR kallt att cykla till jobbet där vi 07:30 tiden.

Passar också på att göra ännu mera reklam för Sports Tracker. Visst ser väl själva webbsidan mysig ut?! Klart att man vill ut och springa, cykla, skida, ja det finns nästan hur många olika aktivitetsformer som helst att välja mellan i programmet.