Friday, October 29, 2010

Vecka 27: 77,8 kg

Jag är jättenöjd över veckans resultat. Nu då jag kommit under 78 kg så väger jag mindre än jag gjort på 6½ år och jag skulle säga att jag är i mitt livs bästa form. Vem har sagt att det går utför efter 30?

Den här veckan gjorde vintern sig påmind och dubbdäcken åkte på cykeln. Tack vare dubbdäcken går det att cykla nästan normal hastighet trots att det är blankis man cyklar på. Det går trögare men det ger ju i och för sig bättre träning. Igår var jag ut på en 22 kilometers cykelrunda med pendarcykeln på bilden och klickar ni på länken så syns det rätt tydligt på hastigheten var det var medvind, sidvind och motvind... Det var riktigt roligt att vara ute på en lite längre runda i mörkret.

Nu finns det ju tyvärr en anledning att det blev en cykelrunda istället för sedvanlig löprunda. Utsidan av mitt högra knä har strejkat lite sedan Botnialöpet. Och jag tycker allt tyder på klassiskt löparknä. Illa...vad gör jag nu? Tips och råd?

Friday, October 22, 2010

Vecka 26: 78,5 kg

Igår var jag ute och sprang min första runda efter att jag blev förkyld för precis två veckor sedan. Det gick väl så där eller egentligen precis som man kan förvänta sig. Däremot hade jag det precis lagom varmt om huvudet tack vare min nyköpta mössa. Oj vad jag tycker om den! Vindtät på framsidan och ganska tunn på resten av huvudet.

Sedan förra fredagen har det på resande fot blivit väldigt mycket utemat, glass och annat mindre nyttigt men trots det står jag kvar på precis samma vikt, hur det hänger ihop vet jag inte riktigt men jag tackar och tar emot.

Termometern visade -2°C i morse så för en stund sedan satte jag på dubbdäcken på cykeln. Nu får gärna snön och isen komma!

Nu råkade jag se att detta är vecka nummer 26, alltså precis ett halvår. Bra går det och jag ser fram emot nästa halvår!

Friday, October 15, 2010

Vecka 25: 78,5 kg

Jag är jättenöjd över veckans resultat. Viktnedgången har fortsatt trots att jag varit förkyld egentligen hela veckan sedan förra fredagen. Träningsinsatsen har varit minimal, men det kanske har varit lika bra att kroppen fått vila upp sig ordentligt en gång mellan varven. För att lyckas med viktnedgången trots avsaknaden av motion har jag ätit lite extra snålt.

Den 4 januari 2010, ungefär 3½ månad innan jag började med min veckoräkning/viktloggning vägde jag 88,5 kg. Nu har jag alltså gått ner exakt 10 kg, det känns bra!

Löprundorna har blivit riktigt mörka på senaste tiden så det är tur jag har en reflexväst jag trivs bra med! Längtar efter att bli helt frisk så jag kan börja springa igen! Men löpskorna är packade i min Malmöväska dit det bär av om några timmar.

Friday, October 8, 2010

Vecka 24: 79,1 kg

Tjihooo! Berg- och dalbanan fortsätter! Denna gång ner i en djup dal, och måtte den stanna där nu. Allt som behövdes var lite ny motivation. Riktigt bra matval de senaste dagarna kombinerat med motion visade sig vara ett recept på framgång, eller ska vi säga nedgång, men det är ju knappast något nytt...

Lite försiktigt skissar jag upp ett nytt delmål på 75 kg. Ungefär något sånt jag skulle vilja väga och det skulle underlätta både cyklingen och löpningen. Nångång i juni 2004 vägde jag en kort period runt 75 kg men det gick i stöpet av att jag dels bodde i Stockholm hela sommaren och åt väldigt dåligt, jag slutade motionera och dessutom slutade jag väga mig. Fyra månader senare vägde jag 83 kg (+8 kg) och jag gjorde ett misslyckat försök i ungefär en månad att ta tag i vikten igen. Två månader efter det vägde jag 85 kg (+10 kg). Så på 7 månader gick jag upp 10 kg.

Ungefär såna där turer har jag gjort några varv men det här är hoppeligen den sista gången men så säger väl alla. Däremot tror jag det är sant den här gången. Jag har ju verkligen blivit biten av motion, främst cykling och löpning och kan inte tänka mig att sluta med det. Och ett intresse som man dessutom mår bra av, kan det bli mycket bättre än så? Ja och så vill jag ju skida Botniavasan betydligt snabbare i år så jag har mycket skidning framför mig i vinter, och löpning, och cykling. Jo det går att cykla på vintern också...

En annan sak som hjälper till är ju att jag sedan nyår inte äter godis längre och jag har inga planer på att börja igen. Varför skulle jag göra det när det är så lätt att låta bli? Några undantag har jag iofs, godis i bakverk, glassportioner och likande är okej, det blir ju bara krångligt annars. Dessutom fanns det choklad vid vissa stationer under Botnialöpet, helt okej. Det såg jag helt som energi, inte godis. Jag har en liten regel att cyklar jag längre än 100 km, skidar längre än 50 km och springer längre än 20 km så är godis okej den dagen (för det är ju en rätt bra energikälla) men det är bara två gånger jag utnyttjat min regel, Botniavasan och Botnialöpet.

Friday, October 1, 2010

Vecka 23: 80,1 kg

Berg- och dalbanan fortsätter. Om än i mikroformat men jag pendlar på mellan 80 och 81 kg. Funderar på att skärpa mig lite så jag kommer under 80-stecket nångång igen....

Har börjat springa lite smått efter att ha vilat upp mig ordentligt efter Botnialöpet. Det tog ungefär 1½ vecka innan det kändes ok men nu är jag igång igen!

På bilden ser man cykelkärran jag släpade hem på flyget från Stockholm. Än så länge är lillebror lite för liten att komma med men mot våren får de åka med båda två. Det ska bli otroligt skönt och praktiskt att kunna cykla med båda samtidigt. Cykelkärran är en Trek GoBug och än så länge är jag mycket nöjd! Fler uppdateringar kommer absolut att komma angående kärran, speciellt mot våren när den kommer i användning på allvar!