Saturday, October 27, 2012

Vecka 11: 81,4 kg

Ett av helgens program är säkerställt. Dags att söka fram dubbdäcken till cykeln! Det var ingen höjdare att cykla i "racerfart" till dagmamman i fredags efter jobbet. Utanför Oxhamns blev det en 180° sväng och sen fortsatte det med några "känna att framhjulet glider"-upplevelser på vägen. På väg hem från dagmamman han jag inte långt innan det blev ett pladask med både mig och Edvin men det gick nog bra för oss båda.

Återhämtar mig ännu från höstlovet men det går ju i rätt riktning.

Monday, October 22, 2012

Vecka 10: 82,1 kg

Höstlovet var otroligt skönt. Mycket LEGO-byggande och god mat. Tyvärr lite för mycket god mat. Idag då jag skriver det här är jag 83 kg så 3,5 kg lyckades jag samla på mig under lovet. Men, nu är det måndag igen och nya tag!

På tal om måndag så var jag förra måndagen iväg på en långtur. Eller tanken var att det skulle bli en riktig långtur för jag hade planerat ihop en century men jag kände mig så seg på morgonen (som dessutom var den kallaste hittills) så jag nöjde mig med att cykla till Överpurmo och tillbaka vilket blev cirka 70 km. Mycket möjligt blev det den sista turen med landsvägscykeln det här året.

Friday, October 12, 2012

Vecka 09: 79,5 kg

Jag är jätteglad att trenden fortsätter. -0,5 kg visar att det (för mig) är ett vinnande koncept jag håller på med. I nio veckor har jag tappat minst 0,4 kg per vecka och nu börjar jag verkligen känna skillnad. Allting är så mycket lättare. Dessutom känns det skönt att bloggen gör skäl för sitt namn nu igen.

Träning har det väl (som vanligt) inte blivit så mycket av men två gånger har jag kommit mig ut och sprungit under veckan. Och så vardagspendlingen förstås. Idag var det alldeles jättefint då solen tittade fram på hemvägen från jobbet.

På tal om cykling så smider jag lite planer om långcykling på måndag eller tisdag. Och den här årstiden innebär långcykling cirka 100 km men kanske century om vädret är trevligt. Vart? Ja så långt har jag inte kommit i planeringen ännu.

Monday, October 8, 2012

Vecka 08: 79,9 kg

Med nöd och näppe kom jag mig precis under 80-gränsen! Det var på tiden. Tittar jag tillbaka så är det cirka 15 månader sedan jag sist var under 80 kg. Den gången höll jag mig under 80-strecket cirka 40 veckor men låt oss hoppas att det blir mer långvarigt än så denna gång!

Vi kan ju säga att det är för att fira delmålet som jag och svågern tillsammans köpt en "action cam". Alltså en stryktålig, högupplöst filmkamera (rea på Gigantti, 125 euro) som jag och han tänkt släpa med oss på strapatser. Nu kan man väl knappast säga att jag varit på några strapatser ännu så film i bloggen får ni vänta på men det kommer!

Har jag något nytt delmål nu då? Nja egentligen inte men lite marginal till 80 kg vill jag ha. Men mål/delmål är väl viktiga?